Preporučena dvotjedna ruta


Dan 1

Krenite iz Sukošana prema sjevernom rtu otoka Ugljana. Prespavajte u Zadru ili sjevernom dijelu Ugljana; Muline je lijepo mjesto za noćenje.

Dan 2

Nastavite do Molata - možete ostati u mjestu ako trebate namirnice ili odite u Brgulje, uzmite bovu ili bacite sidro i uživajte u miru i tišini.

Dan 3

Krenite prema jugu ploveći duž Dugog otoka i otkrijte zašto je dobio to ime. Ako vam već fali civilizacija, barovi i restorani, stanite u Salima, živopisnom selu na južnom kraju Dugog otoka. Ukoliko ne idete u Sali nastavite do Parka prirode Telašćica, gdje se možete lijepo usidriti i slušati cvrčke.

Dan 4

Provedite dan u Kornatima, između 89 otoka vjerujemo da ćete pronaći svoj omiljeni. Mi još ne znamo koji je naš favorit, jer su nam svi prirasli srcu, no u top 5 možemo ubrojiti Levrnaku s prekrasnom uvalom Lojena i Opat sa vrhunskim restoranom.

Dan 5

Odlazeći iz Nacionalnog parka Kornati plovite kroz Murtersko more i provedite noć u Vodicama. To mjesto je vrlo živo turističko središte i predstavlja kontrast u odnosu na dosadašnju “mirnu” rutu.

Dan 6

Ploveći prema jugu prolazite uz otoke Prvić, Zlarin i Tijat prema otvorenijem moru. Možete prespavati u Primoštenu, malom slikovitom mjestu s mnoštvom restorana ili nastaviti prema mirnijoj marini Kremik i tamo prenoćiti. Ako je vjetar povoljan i ne želite propustiti priliku za jedrenjem, držite se kursa do sjevernog rta otoka Šolte. Izaberite između male, lijepe marine u Maslinici ili sidrenja u skrivenoj uvali Šešula.

Dan 7

Jugoistočno od Šolte nalaze se otoci Brač i Hvar. Mjesto Hvar s lukom je dobro poznato po svojoj ljepoti, povijesti i gastronomiji. Vežite brod u Hvarskoj luci ili preko Paklenog kanala u Marini Paklenih otoka. Probajte stići na vrijeme jer je često gužva no možete je izbjeći odlaskom u Šćedro, otočić južno od Hvara s nekoliko sigurnih uvala. Također dobar izbor ukoliko nastavljate plovidbu prema jugu.

Dan 8

Odlučite idete li dalje na jug u Korčulu koja je poznata po ljepoti starog grada po kojem nosi ime. Posjetite kuću Marka Pola i uživajte u prekrasnoj arhitekturi. Ili plovite još nekoliko milja kako biste otkrili Lastovo - otok nesvakidašnje ljepote i spektakularnih prirodnih uvala.

Dan 9

Za koju god ste se opciju odlučili dan ranije, posjet Visu je nezaobilazan dio itinerara. Do pada komunizma otok je bio vojna baza, a danas je, zahvaljujući netaknutoj prirodi i tradicionalnom načinu života svojih mještana poznat kao “Capri Jadrana”. Izvorni duh Mediterana, sjajna hrana i vrhunska vina - čisti hedonizam. Izaberite između istoimenog mjesta Visa i ribarskog sela Komiža.>

Dan 10

Vrijeme je za povratak. Sjeverno od Visa lako možete doći do mnogo zanimljivih destinacija, kako na moru tako I na obali. Naš prijedlog je Drvenik ili Rogoznica, sjajne opcije za prespavati.

Dan 11

Iduća destinacija je Šibenik. Na ulazu u kanal rijeke Krke ističe se austro-ugarska tvrđava korištena u prošlosti kao obrambena utvrda i zatvor. Ploveći kroz uzvodno uz Krku dolazite do Prokljanskog jezera i dalje do marine u Skradinu - vašeg današnjeg odredišta. Ako dođete dovoljno rano, iskoristite priliku za posjet poznatom Nacionalnom parku Krka s veličanstvenim slapovima.

Dan 12

Otplovite iz Skradina prema prekrasnom Šibenskom arhipelagu, kraj kojeg ste samo prošli putem prema jugu. Između Zlarina, Žirja i Kaprija odaberite mjesto za sidrenje ili prenoćite u nekoj od lučica.

Dan 13

Zadnji dan vašeg putovanja idite prema Murteru i Pašmanu te iskoristite popodne za još jedno kupanje u čistom Jadranskom moru. Povratak u našu bazu u Sukošanu je u petak predvečer.

Rent a rib
HTZ
Weather forecast
Marina Dalmacija
eZadar
Green sail
ESIF Financijski instrumenti

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".

Safe stay in Croatia
Yacht pool
Yacht pool
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.
Slažem se.