Preporučena Južna Ruta, 1 tjedan


Nedjelja, prvi dan

Predlažemo da dignete jedra i u rano nedjeljno jutro zaplovite prema jugu. Nakon nekoliko sati jedrenja stanite na kupanje, sunčanje i ronjenje na južnoj strani otoka Vrgada nedaleko od Biograda.

Tamo se možete usidriti i uživati u crvenkastoj pješčanoj plaži ili prošetati slikovitim otočićem i udahnuti njegovu ljepotu. Popodne nastavite prema Murteru gdje vam se nudi nekoliko opcija –vez u marini, vez na mulu ispred restorana Konoba Fabro (potrebna rezervacija) Ili sidrenje. Probajte friško ulovljenu ribu, a večer iskoristite za šetnju mjestom uz ugodno druženje u jednom od domaćih kafića poput Beer Bar Kantun.

Ponedjeljak, drugi dan

Ponovo prema jugu, pauza za ručak na bovi između otoka Žirje i Kakanj. Popodne imate dvije opcije-ostati na Kapriju – mirnom Jadranskom otočiću s dobro opremljenom lučicom, čistim morem i veličanstvenim zalaskom sunca ili pak nastavite do Žirja, i uvale Stupica gdje možete baciti sidro ili uhvatiti bovu.

Utorak, treći dan

Vrijeme je za jedrenje do Nacionalnog parka Kornati, zato dignite jedra i preko Murterskog mora uplovite u park. Predlažemo da se zadržite u uvali Opat i posjetite jedan od najboljih ribljih restorana na Jadranskoj obali. Dok ste tu imate besplatan vez i ne plaćate kartu za Nacionalni park

Srijeda, četvrti dan

Jedrenje Kornatima. Kornati su arhipelag od 152 otoka što se naizgled čini zahtjevnim za jedrenje no Kornatski kanal je područje vrlo pogodno za plovidbu. Uživajte jedreći uokolo i nađite uvalicu s kristalno čistim morem za svoj gust.

Svakako preporučamo uvalu Lojena na otoku Levrnaka. Na suprotnoj strani od spomenute uvale nalazi se Konoba Levrnaka gdje uz vrhunsku spizu imate i vez za svoj brod.

Četvrtak, peti dan

Sad vjerojatno već trebate napuniti tank vode obaviti nabavku, pa je vaša iduća stanica Sali, živopisno ribarsko mjesto na južnom dijelu Dugog otoka s mnogo restorana, kafića I trgovina.

Petak, šesti dan

Dan za planiranje povratka u Sukošan. Imate dvije mogućnosti - sjeverno oko otoka Ugljana ili južno oko Pašmana. Obje rute nude mnoštvo uvala za kupanje i ronjenje kao npr. uvala Vodenjak na otoku Ižu ili pješčana uvala Sabuša-obje prema sjeveru.

S druge strane prema Pašmanu iznenadit će vas Barotul na južnoj strani otoka ili Kostanj točno nasuprot naše baze… ili pak možda neka nova skrivena uvala koju ćete sami otkriti…

Rent a rib
HTZ
Weather forecast
Marina Dalmacija
eZadar
Green sail
ESIF Financijski instrumenti

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".

Safe stay in Croatia
Yacht pool
Yacht pool
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.
Slažem se.