Preporučena Sjeverna Ruta, 1 tjedan


Subota, prvi dan

Krenete li iz naše baze u Sukošanu 8NN milja prema sjeveru, iza prolaza Veliki Ždrelac naći ćete Muline-malo mjesto na sjeverozapadnom dijelu otoka Ugljana. Muline su dobro zaštićene od južnog i istočnog vjetra i nude odlično sidrište sa pješčanim dnom i bovama. Možete se vezati i na mulu koji ima 5-6 vezova i nešto pojesti u restoranu s domaćom hranom.

Nedjelja, drugi dan

Nastavite sjeverno prema Olibu, niskom otočiću prekrivenom zelenilom i najvišim vrhom sa samo 74 m nadmorske visine. Ovo je mjesto idealno za one koji traže mir i tišinu, a nudi i mul s vezovima te malu trgovinu i restoran u mjestu. More oko Oliba je vrlo čisto pa vam predlažemo plivanje I ronjenje u uvali Banve poznato po rimskim ostacima ili pak pješčanu plažu Slatinica

Ponedjeljak, treći dan

Ilovik je sljedeća stanica. Uski prolaz između otoka Ilovik i Sv. Petar je jedno od najpopularnijih sidrišta sjeverno od Zadra. Gotovo nerealna ljepota i raznovrsna vegetacija s kristalno čistim morem glavna su odlika ovog područja. Ovaj prolaz uz to nudi dobar zaklon od sjevernih vjetrova te mnogo bova. Uz mul s vezovima u malom ribarskom mjestu Ilovik naći ćete i nekoliko restorana.

Utorak, četvrti dan

Lošinj je samo desetak milja od Ilovika no nudi veliki zaljev vrijedan istraživanja. Mali Lošinj je živopisno mjesto s kafićima, restoranima, trgovinama i muzejima. Dobar izbor za kupovinu ali i odmor te zabavu. Raznovrsna ponuda vodenih sportova i adrenalinskih užitaka privlači mlađu populaciju koja uvijek želi nešto novo i drugačije.

Srijeda, peti dan

Vrijeme je za povratak. Preporučujemo posjet otoku Istu s malim mjestom u sredini otoka. Južna uvala je popularnija za jedrilice jer nudi bove i vezove, ali ako južni vjetar pojača, sidrenje u sjevernoj uvali je bolji izbor. U samom mjestu naći ćete par trgovina i nekoliko izvrsnih ribljih restorana. Popnete li se na malo brdo u sredini otoka, imat ćete nezaboravan pogled na zadarski arhipelag.

Četvrtak, šesti dan

Vrijeme je za odlazak na najljepšu plažu u Hrvatskoj – uvalu Sakarun na Dugom otoku. Ova 800 metara široka plaža potpuno je otvorena prema jugu pa budite oprezni ako puše jugo. U tom slučaju predlažemo brzo kupanje i odlazak do uvale Pantera na Dugom otoku gdje se možete skloniti u marinu s dobrim ribljim restoranom ili koristiti neku do mnogobrojnih bova. Posjetite i jedan od najviših svjetionika u Hrvatskoj na Velom Ratu i uživajte u pogledu!

Petak, sedmi dan

Vrijeme je za povratak u našu bazu u Sukošanu ili barem blizu nje. Ako vaša jedrilica može proći ispod mosta između otoka Ugljan i Pašman, predlažemo plivanje u blizini mjesta Sali na Dugom otoku.
Kristalno čisto more čeka vas između otočića Krknata i Krava, nekoliko milja sjeverno od Sali. Nakon kupanja zaplovite ispod mosta prema Sukošanu. Ako je jarbol na jedrilici previsok ine možete proći ispod mosta, jugoistočna strana otoka Molata nudi pregršt uvalica za kupanje i ronjenje

Rent a rib
HTZ
Weather forecast
Marina Dalmacija
eZadar
Green sail
ESIF Financijski instrumenti

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".

Safe stay in Croatia
Yacht pool
Yacht pool
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.
Slažem se.